На редовно заседание на Общински съвет Самоков стана известно, че доктор Стойчо Гълъбов ще бъде удостоен със звание „Почетен гражданин на град Самоков“ за заслуги в областта на здравеопазването и развитието на медицината. Предложението бе прието единодушно с 26 гласа „за“. 
Според колеги и граждани доктор Гълъбов е ерудиран лекар, мъдър съветник, учител, добър човек. Освен като лекар, който чрез усет движи напред медицината в града ни, доктор Стойчо Гълъбов има и значителен принос за обществения живот на община Самоков. Той не е роден в Самоков, но вече повече от 45 години работи в града, каза в своето становище кметът на Община Самоков Владимир Георгиев.
Доктор Гълъбов създаде страхотно ниво на коремната хирургия в Самоков, създаде и доста хирурзи, които могат и след него да работят и най-доброто нещо, което аз виждам, е, че предаде своя опит на сина си, каза в изказване общинският съветник Димитър Панев, който е и лекар в Многопрофилна болница за активно лечение Самоков.
Всяка една община има необходимост от обществено значими личности. Доктор Стойчо Гълъбов е един от хората, които са защитили името и са работили за благото на община Самоков, каза общинският съветник Цветан Сичанов.
По време на общинската сесия стана ясно, че утре Гълъбов празнува своята 70-годишнина.