Двама мъже и жена са задържани за притежание на около девет килограма хероин след полицейско преследване, започнало край Хасково и завършило в Стара Загора. Началото на инцидента е в 21:30 часа снощи, когато в района на хасковското село Клокотница стационарен полицейски екип подава знак със стоп-палка на лек автомобил, който не спира, съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Чавдар Георгиев.
Започва преследване, при което един от пътниците в колата, 30-годишен мъж от димитровградското село Сталево, изхвърля раница на пътя. Впоследствие се установява, че в багажа има девет пакета с кафяво прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на хероин. Предприети бяха заградителни мероприятия и уведомени дирекциите на МВР в съседните области, като и "Гранична полиция", поясни Георгиев. Водачът - на 35 години, на автомобила е задържан час по-късно в Стара Загора, а двамата пасажери - мъжът от Сталево и жена на 36 години - в Карлово.
Днес се очаква след допълнителни експертизи, включително на намерено пакетче с реагиращо на амфетамин вещество в колата и на друг пакет с прахообразно вещество в дома на пътника от Сталево, прокуратурата да повдигне обвинение, уточни Георгиев.