Семейни уикенди започват от 1 юли в Националният военноисторически музей (НВИМ). Забавленията за детската и семейна публика ще се провеждат всяка събота и неделя, съобщават от музея.    
Още през този уикенд (1 и 2 юли) без предварително записване посетителите ще имат възможност да участват в най-забавната образователна игра „Мисия разузнавач“, разказват от музея. Ще бъдат изпитани бързината, логиката и ориентацията си, ще решават загадки, ще разберат кой е главнокомандващият в тяхното семейство и ще научат любопитни факти за българска войска. „За да е пълно удовлетворението от изпълнението на мисията, ще има и награда – най-бързите, които открият точните координати на една от впечатляващите бойни машини от външната експозиция, ще могат първи да влязат и да я разгледат отвътре“, допълват организаторите на събитието.
От екипа на НВИМ разказват, че са подбрали най-предпочитаните от децата и техните родители образователни програми, игри и тематични музейни турове, за да гарантира едно вълнуващо посещение, в което всички заедно се забавляват около знакови експонати във вътрешната и външната експозиция на Музея. „Сред тях са „Животните на фронта“, „Васил Левски – вчера и днес“, „Създаване на българската държава“, „Българското средновековие“, тематичните музейни турове „Българските монарси като върховни началници на армията“, „Българските военачалници“ и образователната игра „Мисия разузнавач“, казват от музея. 
/ВСР