Временна организация на движението ще бъде въведена днес по няколко улици в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. Причината е изпълнението на проект за реконструкция на водопроводната мрежа в Стара Загора, осъществяван от “Водоснабдяване и канализация” EООД - Стара Загора.
Цялостно ще бъде затворено северното платно по бул. “Славянски“ в участъка от ул.“Ангел Кънчев“ до ул.“Подполковник Калитин“. Частично ще бъде ограничено движението по ул. „Сава Силов“ в участъка от бул. “Славянски“ до ул.“Братя Жекови“; ул.“Милин камък“ в участъка от ул. „Чая“ до ул. „Димчо Стаев“;  ул. „Подполковник Калитин“ в участъка от ул. „Христо Ботев“ до ул. „Генерал Гурко“; ул. „Българско опълчение“ в участъка от бул. “Славянски“ до бул. “Цар Симеон Велики“; ул. „Антон Марчин“ в участъка от бул. “Славянски“ до бул. “Цар Симеон Велики“; ул. „Милин камък“ в участъка от „Априлско въстание“ до ул.  „Димчо Стаев“ – частично; по улица „Ген. Стефан Азманов“ и на север от нея в кв. „Три Чучура юг“, както и северно от блок 22 в кв. „Три Чучура юг“
Пред април управителят на дружеството ижн. Радостин Миланов съобщи, че мащабният инфраструктурен проект за подмяна на водопроводна и канализационна мрежа на ВиК - Стара Загора ще завърши в срок. По време на проекта, който се изпълнява от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД, ще се осъществи подмяна на над 40 километра водопроводна мрежа и реконструкция на близо 17 километра от канализационната мрежа в град Стара Загора. Предвижда се обособяване на общо 14 водомерни зони в централните квартали на града, в които ще се измерва подадената и консумираната вода, ще се следят дебит и налягане. Целта е разтоварване на мрежата и предпазването ѝ от препълване при интензивни дъждове.
Проектът ще се реализира до края на 2023 г. в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Общата му стойност е близо 122 млн. лева и е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура за директно предоставяне.