Сградата на „Нова броудкастинг груп“ спечели награда на международните отличия International Property Awards. Автори на проекта са от „Ателие Серафимов архитекти“, съобщават от „Нова телевизия“.
Призът бе връчен на церемония, която се състоя в Лондон. Отличието е в категорията „Търговска и производствена архитектура“, която е за проекти на територията на Европа.
Сградата на „Нова броудкастинг груп“ е разположена на площ от почти 17 000 кв м. Тя е първата по рода си самостоятелна сграда за електронни медии от ново поколение в България, допълват от телевизията. В комплекса има пет телевизионни студиа, четири радио студиа, апаратни, монтажни и нов нюзрум. Сградата е с архитектура, създадена специално за производството на телевизионна и радиопродукция.
International Property Awards са международни награди за имоти, отворени за професионалисти в областта на жилищните и търговски имоти от цял ​​свят. Те отбелязват най-високите постижения на компании, опериращи във всички сектори на индустрията за недвижими имоти. Международната награда за недвижими имоти е световно отличие за високи постижения. /ГН