Над 28 000 нелегални еднократни електронни цигари (наргилета) откриха митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Териториалната дирекция „Митница Пловдив“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. 
При проверка на търговски обект в Асеновград на 26 юни инспекторите установяват 144 кашона с 28 859 електронни цигари (наргилета) за еднократна употреба, без български акцизен бандерол, поставени в кутии по 10 броя. Всяка кутия е с надпис, указващ съдържанието на никотиновата течност.По време на проверката не са представени съответните документи за извършване на търговска дейност с посочените акцизни стоки, включително за платен или обезпечен акциз, който се изчислява на 103 892 лева.
Стоките са на стойност 1 010 065 лева и са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура - Пловдив. 
Общо 42 000 контрабандни електронни цигари (наргилета) за еднократна употреба на стойност 1 458 000 лв. откриха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" при проверка на два товарни автомобила, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград на 12 юни.