В три поредни вечери Симфониета Видин ще изнесе концерти с американския гост-диригент Роланд Дейвис. Тази вечер, ден преди празника на града - Петровден, музикантите гостуват в Белоградчик, каза за БТА директорът на Симфониета Видин Мирослав Кръстев.
Под диригентската палка на маестро Роланд Дейвис публиката ще чуе Увертюра "Вълшебната флейта" на Моцарт, Симфония № 8, недовършена, на Шуберт, Увертюра "Прометей" на Бетовен, Увертюра Скерцо и сватбен марш от "Сън в лятна нощ" на Менделсон и "Вълшебният стрелец" на Вебер.
Роланд Дейвис, учен и доктор от Нюйоркския университет, е носител на редица международни награди. Работил е със световноизвестни артисти в над 3500 концерта по целия свят, както и с носители на наградите „Грами“. Той притежава над 30 награди за оркестрово дирижиране, класическа композиция, джаз и за изследване на теорията на музиката.
На 29 юни със същата концертна програма видинската Симфониета ще гостува в Монтана, а на 30 юни - в зала "Филхармония" във Видин, уточни Кръстев.