Община Габрово обяви музикалната програма за тазгодишното издание на Узана Поляна фест. Зеленият фестивал тази година ще се проведе от 21 до 23 юли на голямата поляна в местността Узана над Габрово. Това съобщиха за БТА от общинската администрация в Габрово. 
В петък 21 юли на сцената концертната програма ще бъде открита от Latino Kopeles, по-късно на сцената ще се качат Greesh, а за финал ще се изявят Нина Николина и Калин Вельов. Събота вечерта първа на сцената публиката ще чуе акордиониста Вероника Тодорова и Оркестър „Дианополис“, след това ще се изявят НеСтеНиЧували, а след тях и No More Many More. Финалът в събота вечер ще постави Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, посочват от Община Габрово. 
Неделната програма на сцената включва участие на танцьорите Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“. 
Трите фестивални дни ще бъдат допълнени от преходи в планината, фермерски пазар, арт работилници, зона за духовни практики, младежка зона, детски център и мини футболен турнир. За проявата има организиран обществен транспорт, като автобусите вечер ще изчакват края на концертите, за да извозят желаещите до Габрово, допълват организаторите. 
Екологичният фестивал Узана Поляна се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата.