В Дома на културата „Борис Христов" тази вечер се открива 20-ият Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ"- Пловдив 2023, съобщиха от отдел "Култура" на община Пловдив. Фестивалът е под мотото „Да си спомним и открием нови таланти".
Участие във форума ще вземат едни от първите лауреати и изгряващи музикални звезди от цяла България. Специален гост е Антония Маркова - лауреат на първото издание на „Златен ключ", многократен носител на отличия от национални и международни конкурси и френските таланти "Jessаndwest". Партньор на фестивала е вокална школа „Арт Войс Център", с ръководител Румяна Иванова. На сцената ще се изявят таланти от София, Варна, Горна Оряховица, Стара Загора, Силистра и Лом.
Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. Специален гост ще бъде Пиер Колио, съветник по културната дейност и сътрудничеството при Посолството на Франция и директор на Френския институт за България.
 На 29 юни е концертът „Талантите на Арт Войс Център" и част от новата специална програма на френския дует "Jessаndwest".
Началният час на концертите е 19:00. Входът е свободен.