В Западната зала на Градската художествена галерия в Стара Загора ще бъде представена гостуващата изложба „Интимно“ с творби от колекцията на Художествена галерия „Жорж Папазов” – Ямбол. Това съобщават на официалната страница на културната институция.
Откриването на експозицията ще бъде тази вечер. В нея са включени 26 платна на едни от най-изтъкнатите български живописци като Димитър Казаков-Нерон, Янаки Манасиев, Светлин Русев, Георги Божилов-Слона, Янаки Кавръков, Александър Петров-Лавандулата, Валентин Колев, Наум Хаджимладенов, Любен Гайдаров и др. Сред тях се открояват и ямболските художници: Георги Живов, Тодор Янков, Дона Неделчева, Кольо Инджов, Боряна Чапърова и др.
Изложбата е замислена с работното заглавие „Голо тяло“, споделя нейният куратор Петър Тепсизов, но в процеса на работата по изграждане наименованието е променено на „Интимно“. „Заглавието най-добре разкрива това, което изложбата трябва да покаже пред зрителя. Интимността се появява е моментите на усамотение, на уединение, на почивка. Тогава човек сваля бронята, съблича ежедневната защитна екстериорна поза и на нейно място се появява крехкият интериор на същинската одухотворена, уязвима човешка природа“, допълва още той.
Изложбата може да бъде видяна до 23 юли.