Окръжната прокуратура в Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на мотоциклетист при катастрофа в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на институцията.
Вчера около 8:37 часа по ул. „Никола Петков“ в Стара Загора се движел мотоциклет „Хонда“, управляван от Д. Д., на 39 години. В същото време лек автомобил „Мерцедес“,  управляван от Х. С., на 58 години, е извършвал маневра на разклона в посока към квартал „Зора“, при което е настъпило пътнотранспортното произшествие. На място е загинал водачът на мотоциклета. Извършена е била проба с техническо средство за наличието на алкохол и наркотици на водача на автомобила, уредът е отчел отрицателни резултати.  
Под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора по досъдебното производство се извършват активни действия за установяване на точните факти и обстоятелства за настъпилия инцидент, като в резултат на събраните доказателства ще се преценят по нататъшните действия по разследването и евентуално повдигане на обвинение. По делото са разпитани свидетели, иззети са видеозаписи, назначени са експертизи и други, допълват още от държавното обвинение.
Както БТА писа, на мястото на инцидента снощи и тази сутрин се събраха приятели и близки на загиналия. Те настояват на мястото да бъде изградено кръгово кръстовище. Днес за един час беше преустановено движението от детелината на околовръстното на областния град до мястото на инцидента.