„Възраждане“ е изключително и само популистки проект, който не спазва думата си. Това заяви пред журналисти депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов. Ако бяха против COVID-19, нямаше да се ваксинират. Ако бяха против еврото, няма да държат спестяванията си в евро, коментира той.
Според него политиката на „Възраждане“ цели само покачване на политическия им електорат и да увеличават присъствието си в парламента. Не е добре да има език на омразата, защото по този начин изостряме цялата ситуация в страната. Ако трябва да се намесват службите, трябва да има абсолютни доказателства за извършени престъпления, независимо коя е партията, каза депутатът. Иначе коментираме едни думи в публичното пространство, от които има повече дим, отколкото реални действия, каза още Балабанов.
В декларация от парламентарната трибуна днес лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че "българското правителство обяви война на една българска политическа партия". 
Вчера на брифинг в Министерския съвет министър-председателят Николай Денков цитира думи на проф. Георги Фотев, че „в българския парламент вилнее неофашистка партия“. През последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресия от страна на партия „Възраждане“, включително и с публични постове от лидера ѝ, както и призиви за използване на насилие, което се прояви по улиците, каза тогава премиерът. Днес парламентарната трибуна Костадин Костадинов отговори на премиера Николай Денков с цитати на Ботев и Левски.