Промените в Закона за съдебната власт, върху които президентът Румен Радев наложи вето, влизат за ново обсъждане в петък в пленарната зала според проектопрограмата на депутатите за седмицата. Оспорените от държавния глава разпоредби предвиждат обособяването на директора на Националната следствена служба и следствените отдели към прокуратурите в самостоятелни органи.
По-рано днес парламентарната правна комисия подкрепи ветото на президента върху промените в Закона за съдебната власт, касаещи Националната следствена служба. Комисията предлага на Народното събрание да не приема закона повторно.
В седмичната програма на депутатите е първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за МВР – два на „Възраждане“ и един на „БСП за България“.
Народното събрание ще обсъди на второ четене на промени в Закона за електронните съобщения, предложени от Министерския съвет, както и на първо четене  два проекта на изменение и допълнение на Закона за храните – на „Продължаваме промяната - Демократична България“ и на „Възраждане“.
В проектопрограмата е също първо гласуване на промени в Закона за защита на растенията, внесени от Министерския съвет.
Като първа точка в четвъртък се предлага второто четене на изменение и допълнение на Закона за мерките срещу изпирането на пари.
За тогава е предвидено и изслушване на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, министъра на туризма Зарица Динкова и министъра на здравеопазването Христо Хинков относно състоянието на акваторията на Черно море вследствие на разрушената стена на язовир „Нова Каховка“ и предстоящия туристически сезон в България. 
В проектопрограмата, отново за четвъртък, е изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев във връзка със заявеното от него включване на България в Инициативата на Европейския съюз за осигуряване на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна. 
Предлага се Народното събрание да обсъди Законопроект за ратифициране на международен договор (Писмо за предлагане и приемане на офертата „Придобиване на Мултифункционална система за обмен на информация и необходимата поддръжка).
В петък ще се проведе разискване по питане от народния представител Джевдет Чакъров от ДПС към министъра на земеделието и храните Кирил Вътев относно политиката на правителството за развитие и защита на селскостопанското производство в България, осигуряващо храни от първа необходимост за населението като хляб, мляко и млечни продукти, телешко и свинско месо, плодове. След това ще започне и петъчният парламентарен контрол.