Летен театрално-музикален фестивал „Под звездите“ ще се състои през следващия месец в София. Началото ще бъде поставено на 1 юли, съобщават организаторите от „Нов театър НДК“.
Събитията от фестивала ще се състоят на лятната сцена на театъра. Програмата започва със спектакъла „Война за мир“ по текстове от „Великият диктатор", „Тънка червена линия" и „На Западния фронт нищо ново". Той ще бъде игран на 1 и 2 юли. Режисьори са Илиян Стоилов и Петя Каменова, а в актьорския състав са Ангел Симеонов, Виктор Тасков, Деа-Мария Недялкова, Диана Станчева, Димитър Иванов, Ива Тончева, Ивайло Якимов, Йоан Марков и др. В първия ден от фестивала ще прозвучат и изпълнения на групата „Терпентина“ с участието на Иван Юруков, Мартин Стоянов- Martist, Николай Димитров-Коки, Петко Славов и Стоян Божкилов.
На 3 юли ще бъде представена в джаз-операта от Любомир Денев – „Вечеря в Манхатън” с режисьор Бойко Илиев. Той е режисьор и на спектакъла „Седемте живота на Леа“ от Роси Русева, който ще бъде изигран на 4 юли.
Ден по-късно на лятната сцена на „Нов театър НДК“ ще бъде представен „Кекс вместо с...екс” по текстове на Роси Русева. Следват „Жената е странно животно“ от Здрава Каменова (8 юли) и „Част от колекция“ по текстове на Димитър Воев (13 юли). / ГН