Служители на Общинското предприятие “Паркстрой“ започнаха да премахват изсъхнали дървета в Разград, видя репортер на БТА. От общината уточниха, че дърветата са установени след сигнали от граждани или проверки на експертите от отдел „Опазване на околната среда“ и за отсичането им са издадени необходимите заповеди. 
Премахването започна от централната част на града, където има най-интензивно движение на пешеходци и автомобили. Днес са отсечени две изсъхнали дървета пред „Български пощи“. Ще бъдат премахнати и три бора край детска площадка на ул. „Каймакчалан“, както и осем изсъхнали дървета в Градския парк. 
От общината припомнят, че дървесната растителност в Градския парк се обновява периодично. През пролетта бе извършено масово залесяване, като служители на Община Разград засадиха 175 фиданки. Наблюденията сочат, че новите дървета се развиват добре. 
Сред дърветата, които ще бъдат премахнати, тъй като са изсъхнали, е и близо 40-годишна череша на ул. „Бабуна“ на кръстовището с ул. „Костур“. След подписка от граждани, живеещи в блок 4 в жк „Орел“, в района ще бъдат премахнати две липи и  бреза, които не са изсъхнали, но създават пречки на живеещите там.
Дървеният материал от премахнатите дървета ще бъде обработен и използван за ремонти на пейки и съоръжения на детските площадки в Разград, каза пресаташето на общината Радка Минчева.