Окръжният съд в Кърджали осъди условно 40-годишният Х.Н.С за причинена смърт на 30-годишния М.Е.Н. по време на лов, като го лиши и от право да упражнява ловна дейност за срок от пет години. Това съобщиха от пресцентъра на съда. От там уточниха, че делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал изцяло фактите от досъдебното производство. 
Присъдата е наказание „лишаване от свобода” за срок от две години и четири месеца, отложено с петгодишен изпитателен срок. Тя е за „немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност - ловуване, представляваща източник на повишена опасност, вследствие на нарушение на нормативно регламентирани правила за боравене с оръжие и извършване на лов“, се посочва в определението. 
БТА припомня, че трагичният инцидент стана в землището на момчилградското село Чобанка около 1:00 часа на 27 февруари тази година. Двамата мъже излезли на лов за хищници. След инцидента, като съпричастен към случая бе задържан 40-годишният мъж. Бе иззета и законно притежаваната му ловна карабина. 
Присъдата на съда не е окончателна и подлежи на обжалване и/или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.