От днес започна подмяната на повредените и на непотребните съдове за смет на територията на община Казанлък, съобщи пред журналисти Теменужка Люцканова, директор на общинското предприятие по комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата.
За нуждите на предприятието са закупени 1120 нови контейнера, тип "ракла", които, по нейни думи, са много по-удобни за използване и по-хигиенични. “Мога да заявя, че това ще подобри още повече сметосъбирането и сметоизвозването в общината, което и в момента е на много високо ниво. Благодаря за това на екипа на предприятието, както и на администрацията”, коментира Люцканова. Тя допълни, че върху съдовете за смет са поставени стикери с препоръки за употреба и призова гражданите да ги спазват. Не бива да бъдат изхвърляни биологични и растителни, както и строителни отпадъци, посочи Теменужка Люцканова.
Тя уточни, че подмяната на старите съдове за смет е започнала в селата Горно Изворово, Долно Изворово и Шейново. Тя ще се извършва по списък, изготвен след консултации с всички кметове на населените места. Паралелно ще бъдат подменяни и съдовете за смет в град Казанлък.