Кметът на Шумен Любомир Христов благодари на всички, помогнали за потушаването на пожара в печатница в града снощи и за предотвратяването на евентуални екологични последствия, съобщават от общинския пресцентър. 
Христов изказва огромната си благодарност към екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен за бързата реакция при потушаването на пожара, който възникна тази нощ в производствена база на ул. „Цветан Зангов“ в Шумен. Той изразява и своята признателност за добрата организация на ръководството на пожарната и навременните действия на огнеборците за овладяване на огнената стихия, отбелязват от пресцентъра на общинската администрация.  
В гасенето на пламъците участваха пожарникари от Шумен, Нови пазар, Велики Преслав и Смядово. „Благодарение на смелостта и героизма Ви беше предотвратено разрастването на огъня в съседни имоти и не се стигна до фатални последствия“, посочва Христов, цитиран от общинския пресцентър. 
Както БТА информира по-рано, печатница изгоря в Шумен; спасени от опожаряване са предприятия в съседство. По-късно днес огнеборци гасиха и пожар на площадка на фирма за обработка и търговия с отпадъци край града.