„Поетично“ е темата, която обединява седем варненски художници в изложба в Арт галерия „Ларго“, която е част от фестивала „Август в изкуството“. Както БТА писа, девет галерии в крайморския град участват във форума с експозиции, които са подчинени на различно мото, определено от изкуствоведа на събитието Румен Серафимов. 
В пространството на галерия „Ларго“ са подредени 20 творби на Деян Веков, Лора Маринова, Мария Чакърова, Светла Косева, Светлин Ненов, Стефан Кулев и Цанко Цанков. Почти всички автори са създали произведенията си специално за „Август в изкуството“, сподели за БТА галеристката Нели Вълчева. Много от тях кореспондират и с главната тема на тазгодишното издание, която е „Истина и симулация“. 
Тя е вдъхновила художничката и сценограф Лора Маринова да изобрази в диптих музите на любовната поезия и танца върху театрални завеси, краищата на които са леко повдигнати и е загатнат другият свят, който се крие зад тях, каза Вълчева. Според нея Деян Веков, който основно работи сюрреалистични сюжети, също има препратка към темата. В изложбата той показва пейзаж, който по думите й може да е истински, но по-скоро представлява симулация на нашата действителност. 
По особен начин внася втори живот в картините си Светлин Ненов, обърна внимание галеристката. Той е представян в галерия „Ларго“ четири пъти досега, но за първи път излага платна, в които колажира парчета от стари свои картини, върху които рисува отново. Авторът споделя, че това е техника, която отдавна не е използвал. 
Мария Чакърова съпоставя различни елементи в природата, като внася светлина в нощта и „потапя“ слънцето във водата в края на деня. Богатството на природните елементи изследва и Стефан Кулев, използвайки богата текстура. Цанко Цанков представя серия абстрактни композиции, посветени на Рихард и Зигфрид Вагнер и техните ярки следи в света на операта и класическата музика.