Високотехнологична наркооранжерия е разбита в центъра на Варна, съобщиха днес от пресцентъра на полицията в крайморския град.
Събраната до момента информация по случая показва, че 26-годишен, криминално проявен, варненец е наел жилището, за да отглежда растения от рода на конопа. При извършеното претърсване на имота, полицаите са намерили около 50 растения, в различен стадий, както и професионално оборудване - напоителни системи, вентилатори, лампи, торове.
Срещу извършителя, който е в срок на условна присъда за аналогично престъпление, е образувано досъдебно производство.
Последната мащабна операция на варненската полиция, при която бе разбита наркооранжерия, бе в средата на декември миналата година. Тогава в къща в местността „Евксиноград“ бяха открити повече от хиляда растения марихуана. Всички стаи в триетажната сграда бяха добре оборудвани за отглеждане на тревата. При акцията бе задържан 33-годишен варненец.
Междувременно от полицията съобщиха днес, че за подобно престъпление е арестуван германски гражданин на 27 години, в чието жилище в местността „Акмелар“ край Варна, също са намерени растения от рода на конопа. При обиска са открити и други наркотични вещества – кристали. Срещу чужденеца е образувано досъдебно производство и материалите по случая са предадени на прокуратурата.