За трета поредна година бяха благословени служителите на архивохранилището на "Обединен осигурителен архив" на Националния осигурителен институт (НОИ), с. Невестино, област Кюстендил. 
Вече по установена традиция, водоосвещение и благословение на служителите на институцията се извършва на празника Рождение на Св. Йоан Кръстител. Тъй като тази година празникът съвпадна със съботния ден, службата беше извършена в понеделник, на 26 юни, съобщиха от Архиерейското наместничество в Кюстендил.
Велбъждският епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит и архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение със свещеник Мирослав Костов и дякон Даниел Сираков, отслужи водосвет за здраве и благословение на работещите в архива.
Епископ Исаак е пожелал здраве, Божие благословение, сили в трудовете и много радости. След водосвета са били поръсени със светена вода всички помещения на сградата, в която се намира архивът на пет области от страната.
Архивохранилището на НОИ в село Невестино беше открито през 2015 година. Там се съхраняват разплащателните ведомости на осигурители, прекратили дейността си без правоприемник от териториалните поделения на НОИ в Кюстендил, Благоевград, Перник, София - град и София - област.