Състав на Окръжния съд в Габрово определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали З.Ф. от град Севлиево. Обвиняемият е привлечен за това, че в периода януари 2022 – 22 юни 2023 г. в Севлиево е ръководил организирана престъпна група със съучастници. Това съобщиха за БТА от Окръжната прокуратура в Габрово. 
Престъплението, за което е привлечен З.Ф., е по чл. 354а от Наказателния кодекс, който засяга производството, преработката, придобиването или държането на наркотични вещества с цел разпространение. 
Извършителят е уличен на 22 юни за това, че на територията на град Севлиево, без разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества, с цел разпространение и разпространил, като продал на лице с инициали Д.М. високорискови наркотични вещества –  амфетамин, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, посочват от прокуратурата. 
Мотивите на магистратите за решението са, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията и е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши друго престъпление.
Определението на Окръжния съд в Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Велико Търново.