„Очите ти през върха на четката ми” е заглавието на новата изложба на Георгия Рачева. Тя представя 13 картини в стил портретна живопис с акрилна техника в централното фоайе на столичния гранд хотел „Millennium“. Откриването на експозицията е на 28 юни и тя може да бъде видяна в следващите три месеца. Неин куратор е Каролина Панаинте, съобщават организаторите на изложбата.
Георгия Рачева разказва, че като архитект винаги ще търси правилните форми, ще гони симетрията, като в същото време ще експериментира с цветовете.
„Навярно заради това влечението ми е така силно изразено в създаване на портрети. А когато ги случвам през върха на четката ми, е неописуемо изживяване. Очите вълнуват по особен начин - те говорят и споделят чувства. Винаги започвам портретите си с тях. Опитвам да им предам блясъка и живота, които в мен са го събудили. И някак естествено тази изложба получи името „Очите ти през върха на четката ми”, казва арх. Рачева. 
Тя допълва, че в професионален аспект проектира бъдещи мечти, строи нови пространства и ремонтира стари, а в душевен план я зарежда именно рисуването, хранейки съзнанието и сърцето си с четки и боя върху платна.
/ВСР