Лекари и медицински персонал, работещ в Шесто мъжко отделение на най-голямата Държавна психиатрична болница в България „Д-р Георги Кисьов” в Раднево, са подали молби за напускане. Това съобщи за БТА д-р Иван Добринов, началник на отделението. Причината е липсата на охрана в лечебното заведение и поредният случай на агресия от страна на пациент към работещите. 
Инцидентът е станал с пациент, който е докаран от полицията за лечение. Той е нападнал персонала на отделението. Работещите са преживели унижение с директна заплаха за техния живот и живота на останалите пациенти, както и много обиди.
След намесата на полицията агресивният пациент е временно успокоен, малко след това обаче, той е изблъскал санитар на входната врата и е избягал.
Медикът заяви, че днес е проведен разговор с директора на лечебното заведение д-р Владимир Трънков и представители на Регионалната здравна инспекция. „Исканията ми са или назначаване на сериозна охрана, или напускане на отделението, тъй като не мога да гарантирам по никакъв начин живота и здравето на персонала и на болните там", заяви д-р Иван Добринов.
В отделението се лекуват над 50 мъже със зависимост. „Капацитетът на отделението е 60 души като е винаги почти пълен. Имали сме периоди, когато сме надхвърляли и възможностите си. В момента само Шесто мъжко отделение лекува мъже със зависимост, а такова отделение за жени със зависимост няма. Има само един профил във Второ женско отделение, но те се лекуват заедно с психично болни пациенти“, каза още лекарят. 
В психиатричната болница в Раднево има пет мъжки и три женски отделения.