За поредна година „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД традиционно осигури безплатно пътуване на децата, които участват във фестивала за детско медийно изкуство „Арлекин”, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач.
Дванайсетото издание на фестивала се състоя на два етапа - от 3 до 5 юни и от 23 до 25 юни във Варна.
Общо 41 младежи и техните ръководители пътуваха от София и Златица до морската столица с влак, за да участват във втория етап на детския фестивал. БДЖ се погрижи и за прибирането на младите творци в деня след приключването на събитието.
Международният фестивал „Арлекин” е под мотото „Светът в моите очи” и има за цел да стимулира детската и младежка фантазия и творчество за създаване на оригинални и различни по жанр медийни творби – филми, телевизионни и радиопредавания, интернет издания и др. 
БДЖ подкрепя всички инициативи, чрез които се дава възможност на българските деца да разгърнат своя творчески потенциал и възможности, посочват от дружеството. 
БДЖ осигури безплатно пътуване за децата, участници в радиоконкурса за литературно творчество „Искри 2023”, организиран от Българското национално радио (БНР) на 17 и 18 юни в София.