Общината е в тясна връзка с изпълнителите на ремонтите във Варна и съвсем скоро нещата ще се урегулират и те ще влязат в график, каза на пресконференция днес кметът на града Иван Портних. 
На места забавянето на ремонтите е заради различни подземни комуникации, които трябва да бъдат завършени преди да се възстановяват улиците, уточни той. Портних посочи, че се следи работата и, ако качеството не е добро, се сменят изпълнителите. Той каза, че има проблем с работната ръка. В рамките на месец ще приключат всички започнати ремонти в междублоковите пространства. 
Кметът припомни, че освен общината, ремонтни дейности в града извършва и ВиК-Варна. Затворените пътни отсечки, които създават проблеми в града, са заради проектът на ВиК, който се забави с две години, каза той. По думите му изпълнителите на дейностите по мащабния проект на водното дружество са избрани през 2021 г., но работата започна преди няколко месеца. Защо тези дейности не са започнали тогава е въпрос към бившите управляващи, каза Портних.
До края на тази седмица ВиК „излиза“ от квартал „Виница“ и общината ще започне възстановяването на пътя, каза кметът. Според него това ще приключи в рамките на 30 дни. По-сложна остава ситуацията при реализацията на проекта на ВиК по улица „Прилеп“ и бул. „Христо Смирненски“. 
Кметът коментира още, че общината в момента не изпълнява нито един инфраструктурен проект с европейско финансиране, защото програмите още не са отворени. По Плана за възстановяване и устойчивост ситуацията е същата, допълни Портних.