С музикално-кулинарно събитие пространството "симБиотично" в Бургас ще открие официално летния сезон, в който е отворено за посещения, съобщават от Българска фондация "Биоразнообразие".Екипът на проекта "Лагуната на живота", която поддържа пространството на територията на "Черноморски солници" - Бургас, организира на 27 юни приготвяне на класическа пица и нетрадиционна "странджанка", както в бургаска област са популярни печените на грил сандвичи с кайма. Кулинарните занимания ще бъдат последвани от концерт с популярни съвременни и класически пиеси от репертоара на бургаското Trio Quatro, в чийто състав влизат Младен Чавдаров на цигулка, Нели Павлова на виола и Евелина Савова на виолончело. Гостите ще имат възможност да си приготвят фокачи с розмарин и морска сол, а на подвижната пещ ще се предлагат два вида класически пици. Изненадата ще са топлите рибни странджанки, направени от сом. 
След откриването пространството „симБиотично“ ще работи цяло лято в сряда, четвъртък и петък от 17 до 20 часа, както и по време на специални събития, на които ще е домакин. То остава отворено и за идеите на артисти, музиканти, художници, които искат да използват възможностите му, за да достигнат до своята публика, допълват от фондацията. 
Пространството „симБиотично“ представя полезна информация за Атанасовско езеро под формата на музейна експозиция и интерактивни инсталации за деца. То е създадено в рамките на проект „Солта на живота“, но сега се поддържа и функционира, благодарение на LIFE проекта „Лагуната на живота“, който се изпълнява от Българска фондация "Биоразнообразие", Черноморски солници АД, Българско дружество за защита на птиците и „Заедно 2011“.