Взривовете от снощи са почти копие на предишните взривове и пожари, не мога да кажа какво е станало, защото това са едва няколко часа. Това каза в предаването „120 минути“ бизнесменът Емилиян Гебрев. 
Инцидентът в склада за боеприпаси е станал малко след 1:00 часа тази сутрин. По данни на Областната дирекция на МВР в Бургас няма данни за пострадали хора. Складът е на фирма “Емко“ на бизнесмена Емилиян Гебрев. Площите са разположени в общо четири бивши военни хранилища. Специалисти по боеприпаси, пожаротехнически експерти и разследващи полицаи ще направят оглед на място след изтичането на 72 часа, в които обектът ще остане запечатан. Все още не е ясен размерът на нанесените щети от последвалия след взривовете пожар.
В края на юли миналата година взрив отново бе регистриран в едно от халетата, разположени в местността „Чобан дере“. Тогава Гебрев обяви, че най-вероятно става въпрос за умишлен палеж. Разследването по този случай все още продължава. 
Всички електронни устройства, с които е обезпечена базата, на предишния взрив бяха иззети от компетентните органи, какво са видели и какво не са видели, и какво са направили, никой не знае, защото нищо не е достигнало до нас, каза още Емилиян Гебрев. Той отбеляза още, че разследващите органи са го търсили. 
Кой или какво стои зад тези взривове е доста сериозно и доста страшно, самият факт, че от 2013 г. досега всичко, свързано с такъв тип взривове, се замазва и се изпраща в забвението, коментира бизнесменът.