За инцидент в склад за военни материали край Карнобат, съобщиха за БТА жители на града. Според тях е имало няколко изключително силни взрива, а мястото, на което са се случили, се намира на няколко километра от общинския център. Инцидентът е станал малко след 1:00 часа тази сутрин. За него потвърдиха и от Областната дирекция на МВР в Бургас, като посочиха единствено, че няма данни за пострадали хора. 
Предстои сформирането на група от специалисти по боеприпаси, пожаротехнически експерти и разследващи полицаи, които да направят оглед на място след изтичането на 72 часа, в които обектът ще остане запечатан. Все още не е ясен размерът на нанесените щети от последвалия след взривовете пожар.
Складът е на фирма “Емко“ на бизнесмена Емилиян Гебрев. Площите са разположени в общо четири бивши военни хранилища. В края на юли миналата година взрив отново бе регистриран в едно от халетата, разположени в местността “Чобан дере”. Тогава Гебрев обяви, че най-вероятно става въпрос за умишлен палеж. Разследването все още продължава.