След обилните валежи през нощта, обстановката се нормализира, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.
През изминалата нощ са получени над 46 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София-град, областите Враца и Монтана. Съобщенията са предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони. Няма данни за застрашени или пострадали хора. Към момента обстановката се нормализира. Голяма част от сигналите са отпаднали поради отичане на водата.
Вследствие на проливния дъжд, валял над Община Монтана в оперативния център при РДПБЗН – Монтана са получени 25 сигнала. Водолазен екип с моторна лодка е евакуирал седем човека от овцеферма в кв. "Кошарник". Извършени са пет отводнявания и е отстранено едно паднало дърво.
В София са получени 11 сигнала за отводняване и паднали дървета. В ликвидиране на произшествията са участвали пет противопожарни автомобила с 15 служители, част  от сигналите са отработени от екипи на Столичната община.
До 6:00 ч. тази сутрин на територията на РДПБЗН-Враца са постъпили десет сигнала, отработени са осем сигнала за отводнявания на мазета и приземни етажи на къщи. На терен са работили три противопожарни автомобила с 10 служители.
По-рано днес от Столичната община (СО) съобщиха, че аварийните екипи на общината са реагирали на пет сигнала за завирявания, наводнени дворове и мазета. Те са били на територията на районите "Нови Искър" и „Красно село". С цел превенция, аварийните екипи извършват обходи на терен. Следи се състоянието на реките и язовирите на територията на СО. Реките са в коритата си, няма опасност от разливи. Контролирано се изпускат общински язовири.