Десетки жени се събраха тази вечер до входа на Морската градина във Варна и тропнаха хоро символично срещу домашното насилие. Първото у нас хоро на високи токчета беше организирано от Мрежата за женско предприемачество „Бизнес на високи токчета“.
На него се хванаха и много мъже, подкрепящи борбата с домашното насилие. Помощ за хорото с кауза оказа и клубът за народни танци „Моряците“ във Варна.
Събралите се жени единодушно се обявиха срещу домашното насилие. Както БТА информира, според председателката на Мрежата за женско предприемачество Ива Владимирова, която също бе на хорото, борбата с насилието над жени става тяхна кауза и ще бъдат реализирани серия инициативи в различни градове в страната. Началото на кампанията на Мрежата започна от Варна с кръгла маса и хорото на високи токчета. Целта на жените е да акцентират върху проблема с домашния тормоз, като заявят ясно, че той съществува и че обществото трябва да се обедини, за да се търсят решения и да се спрат насилниците. Според организаторите, след Варна, те ще тропнат хоро и в София, в Бургас, в Пловдив, хорото ще продължи, за да бъдат „заразени“ колкото може повече българи и да се изправят заедно срещу насилието.