Панорама на творческите, образователните и спортните детски и младежки школи и клубове, наречена „Улица на мечтите”, се състоя днес на входа на Морската градина във Варна.
Инициативата е първа по рода си и дава възможност на родителите да се срещнат с треньорите, ръководителите и специалистите, и да направят най-добрия избор за извънкласните занимания на своите деца, посочи Пламена Николова от сдружение „Пресклуб Варна“. Организацията е основен организатор на Панорамата с подкрепата на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.
В своеобразното изложение днес се включиха близо 50 школи и клубове. Техните възпитаници направиха демонстрации на наученото. Посетителите имаха възможност да се включат и в разнообразни забавни занимания за малки и големи.
Всяко дете мечтае да бъде звезда, шампион, откривател, творец, но пътят към победата никак не е лесен, допълни Николова. Според нея инициативата дава шанс на родителите да направят правилен информиран избор къде детето им ще развие най-добре таланта и потенциала си, което е първата крачка към успеха.