На този етап трябва да продължим с двете ключови думи, върху които наблягам от самото начало – диалог и разум. Така вицепремиерът Мария Габриел отговори във Велико Търново на журналистически въпрос за това какви са перспективите за запазване на правителството.
Тя добави, че когато искаш да имаш националноотговорен дневен ред, когато искаш в страната да се взимат решения, които са вследствие на обсъждане, прозрачност, на ясни правила и принципи - няма причина това правителство да бъде нестабилно или да не продължи своята работа.
По думите ѝ заедно с премиера Николай Денков показват все повече и повече как „прекрасно работим в екип“.
Попитана за седемте точки определени от парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) към ГЕРБ-СДС, Мария Габриел каза, че те не са насочени към вниманието на вицепремиера Мария Габриел, а на вниманието на парламентарната група. „Никога не съм позволявала изпълнителна и законодателна власт да смесват своята роля. Те трябва да имат своите функции и да си носят своята отговорност, а аз ще нося своята в рамките на изпълнителната власт“, добави тя.