Примабалерината на Софийската опера и балет Марта Петкова и нейният колега - премиер-балетистът на Софийската опера и балет Емил Йорданов, ще си партнират в главните роли на балета "Жизел" по музика на Адолф Адам на 27 юни в бургаския Летен театър, съобщават от Държавна опера - Бургас. 
Спектакълът е четвъртото събитие в календара на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ 2023, което се реализира вече 16 поредни години. Режисьор на постановката на "Жизел" е Галина Калчева. Постановката на „Жизел“, а хореографията на балета в две действия е на Жан Корали, Жул Перо и Мариус Петипа в редакция на Леонид Лавровски. Художник на декора е Иван Токаджиев, а на костюмите - Анна-Мария Токаджиева. 
В балетния състав на спектакъла са още Емона Георгиева, солистът на балетната трупа в Бургас Теодор Цаков, Анелия Иванова, Петър Тихолов, София Ловджиева, Светлан Николов, Яна Бердута, Натали Иванова, Илина Константинова, Ива Каръкова, Рафаел-Мария Кюл, Нанако Сато и Даниела Туртуманова. В постановката участват и ученици от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, както и от Детски балетен театър „Капка“.