Отменено е бедственото положение в град Дунавци, съобщиха от пресцентъра на Община Видин. Бедственото положение беше обявено на 17 юни, след като река Войнишка преля и наводни дворове и приземни етажи на десетки къщи в квартал „Видбол“. Под вода останаха десетки декари земеделска земя, дворове и бяха наводнени близо 60 къщи.
Отмяната на бедственото положение е поради отпадане на обстоятелствата, послужили като основание за обявяването на бедствената ситуация и изтекъл срок, посочват от общината. 
Приключи огледът на пострадалите в Дунавци домакинства. Сформираната комисия под председателството на Емилиян Енчев, секретар на Общината, посети 110 адреса на жители, засегнати от наводнението.  Унищожена е земеделска продукция в градините, както и битова техника в приземните етажи. На база на данните от констативните протоколи ще бъде направено предложение до общинския съвет за изплащане на обезщетенията в рамките на взетото от общинските съветници решение на заседанието от 19 юни.
С 60 000 лева Община Видин ще подпомогне пострадалите при наводнението домакинства в град Дунавци. Заявления за възстановяване на щетите могат да се подават до 27 юни, обяви видинското кметство.