Празничната програма по повод деня на община Добричка започна с тържествен концерт в залата на Драматичен театър "Йордан Йовков".
Кметът на Общината Соня Георгиева поздрави присъстващите кметове на 68 села в общината и общински съветници. В залата са още читалищни секретари, културни дейци и жители на общината. 
Гости на официалната част са областният управител на Добрич Здравко Здравков, кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, заместник-областният управител Атанас Дучев, капитан втори ранг Бисер Бонев от Военно окръжие Добрич, представители на общините от област Добрич, както и гости от Румъния. 
В рамките на празничното събитие се провежда тържествената церемония за връчването на Годишните награди на Община Добричка за 2022 година за постигнати значими резултати в местното самоуправление, в образователно-възпитателния процес, в читалищната дейност. За принос в развитието на Община Добричка ще бъдат отличени и представители на земеделския сектор и бизнеса.
Ще бъдат обявени и носителите на специалната Награда на Кмета на Община Добричка. 
В празничния концерт в залата на ДТ „Йордан Йовков“ се включват Детският хор на Българското национално радио с главен диригент Венеция Караманова и певецът Веселин Маринов. 
Преди да започне празничната програма кметовете си направиха обща снимка пред сградата на Община Добричка. 
На 24 юни тържествата ще продължат с 54-ото издание на фолклорния събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“, което ще започне в 9.30 ч. в местността Славната канара край село Дебрене. Повече от 2 000 участници от България, Украйна и Румъния ще събере международният форум.