Нов прочит на известната приказка „Мечо Пух“ представят от Кукления театър в Пловдив. Премиерата на представлението е на 30-и юни в 19:00 часа, съобщи на пресконференция директорът на театъра Петър Влайков. 
Представлението разказва как Мечо Пух тръгва в търсене на своя приятел Кристофър Робин, който не е виждал много отдавна. Случайно попада в цех за мед и точно там го среща, но открива, че е променен. И те заедно се връщат в Голямата гора за нови приключения. 
В постановката участват актьорите Калина Вълчева (дебют), Стайко Стайков, Димитър Николов - Шаблата и Велизар Евтимов. Режисьор на спектакъла е Анна-Валерия Гостанян, сценографията е дело на Наталия Гочева, а музиката е композирана от Пламен Петков.
От 1 до 6 септември ще се проведе 25-о юбилейно издание на международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко - трима са много", съобщи Влайков. В допълнение към традиционната програма, фестивалът ще бъде обогатен с участието на 11 театрални трупи от 10 различни държави, сред които САЩ, Турция, Гърция, Испания и Италия. Ще бъдат изнесени и представления на открито в кварталите Коматево, Кършияка и Тракия.