Състав на Окръжния съд в Хасково постанови присъди спрямо трима мъже за държане и разпространение на марихуана, съобщиха от Съдебната палата. Наказанията на подсъдимите Д.А.Б., (47 г.), Е.Д.И. (21 г.) и В.И.В. (23 г.) - български граждани, са плод на споразумение между защитата им и прокуратурата, одобрено от съда.
Тримата бяха задържани през декември миналата година за притежание на високорисково наркотично вещество в големи размери (марихуана, канабис) с общо тегло 19 509 грама на обща стойност 117 054 лева, като направили и опит да разпространят голяма част от това количество.
Единият от подсъдимите - В.И.В., е осъден ефективно на една година затвор при първоначален общ режим, а другите двама са с условни присъди от по 1 и 2 г. с изпитателен срок от 3 г. За единия има и глоба от 5 000 лв.
Присъдата е окончателна.
Последно Хасковският окръжен съд постанови ефективна осъдителна присъда от 16 месеца затвор за контрабанда на марихуана през пункта "Капитан Андреево" на 23 март т. г., като случаят бе от 28 юли 20222 г. Дрогата бе открита в тайник на лек автомобил.