Новите доброволци от Грузия, Чехия, Испания и България на сдружение “Младежки център за развитие (МЦР) Взаимопомощ” по програма “Европейски корпус за солидарност” са в Казанлък от началото на седмицата, за да работят по новия проект на организацията “Еко енергия”. Това съобщи за БТА председателят инж. Мария Славова. 
Доброволците вече започнаха работа по облагородяване на двора на изградения от младежката организация еко център “Зелена Европа” в село Средногорово и успяха да посетят изложбата “Зелени мисии” на сдружение “Юнайтед Авангард Артист”, да се докоснат до красотата на региона чрез ритуала “Лятно слънцестоене” в село Бузовград, организирано от местното Народно читалище “Любен Каравелов – 1921”, разказа Славова. 
Доброволците ще имат възможност да представят страните си в казанлъшката Профилирана природо-математическа гимназия “Никола Обрешков” през следващата седмица, а по повод започването на жътвата в България, младежите имаха възможност да раздадат 50 хляба, осигурени от “Казанлък хляб” ООД, в село Розово, каза още тя.