"Искам да ми снимате раните. Момчето ми седна отгоре и искаше да ме нарани. Поиска ми 50 лв., не знам колко искаше да ме държи в хотелската стая".
Това каза пред съда 21-годишната Петя Райчева, задържана за намушкването на 40-годишен поляк и обвинена в опит за убийство.

Служебният й защитник Благой Потеров поиска по-лека мярка - домашен арест или парична гаранция до 2000 лв., но съдът я остави зад решетките.

Петя имала доходи от наеми на магазини на бул."Богориди". Имотите били наследствени от баща й, който пък се водел безследно изчезнал.

Майка й починала преди 2 г., имала и сестра, която била в чужбина.

В съда бе потвърдена информацията, че задържаната е с психични отклонения и страда от шизофрения. Чака се съдебно-психиатрична експертиза, която да каже вменяема ли е обвиняемата.

Пред съдия Петя Петрова тя заяви, че работела към столична фирма за недвижими имоти и получавала по 100 лв. на месец, за да снима жилища и ваканционни комплекси и да ги качва в сайт.

В хода на заседанието бе потвърдено също, че момичето си изкарвало приходи и като платена жрица.

Прокурор Красимира Кателиева поиска постоянен арест за 21-годишното момиче, обвинено в опит за убийство по чл.115 от НК, за което законът предвижда от 10 до 20 г. затвор.