Георги Тошев представи книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ във Варна. Събитието бе част от паралелната програма на 31-вия театрален фестивал „Варненско лято“ и бе посветено на 80-годишнината на именития актьор. На премиерата бе прожектиран документалният филм „Ламбо от София“, на който Тошев е сценарист и продуцент, режисьор е Ема Константинова, а оператор - Борис Пинтев, който също присъства на срещата.  
„Много е сложно да разкажеш живот като този на Стефан Данаилов, защото той е необикновен. Той беше щедър човек и правеше много за другите. Неговият живот беше обърнат към другите и доказателство за това е любовта на неговите студенти“, сподели Тошев. И добави, че да получиш признанието на младите хора наистина е комплимент, защото тях много трудно можеш да ги излъжеш, както казва във филма Цветана Манева. „Ламбо от София“ съдържа разкази на съученици, състуденти, колеги на Данаилов, някои помнещи го от дете, сред които Вера Дукова, Елена Райнова, Стефан Мавродиев, Йосиф Сърчаджиев, който в лентата изразява тъга, че „вече ги няма цветните хора като Стефан“. 
В книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ се съдържа документален разказ, за разлика от „Романът на моя живот“, която е написана от самия актьор, уточни Тошев. В предишната са неговите спомени, докато тук се описва сложната му кариера с много хубави моменти, но и премълчавани изпитания, сподели авторът. Призна, че трудно го е убедил за значението на спомените му, защото това поколение артисти нямат архиви и не са предполагали, че някой ще се интересува от тяхната кариера. 
Малко преди кончината на актьора, Тошев получил от неговия асистент два плика с „парченцата живот“ и тефтера на Ламбо, от който се вижда, че Данаилов е много лаконичен и емоционален в записките си. За книгата авторът каза още, че това не е изследователски труд, а разказ за един живот на фона на едно време и единственото му желание е било да бъде честна, за да отговаря на духа на Стефан Данаилов. В изданието са поместени и много снимки, някои от които се публикуват за първи път.
Информация за Данаилов е почерпена и от книга за него, написана от Росица Ненчева, дългогодишен драматург на Театър „Българска армия“, където актьорът започва сценичния си път след много изяви в киното. Дълго време той е бил подценяван, но успява да остави сериозни роли и на сцената, и на екрана, като най-любима му е във филма „Иван Кондарев“, разказа Тошев. И добави, че тя е много сложна, преобръщаща амплоато му на герой. 
Журналистът смята, че във всички публични роли на Данаилов, в това число и политически, присъства конфликтът на времето, малките и големи битки, но актьорът е от последните личности на времето ни, които могат да водят спорове спокойно, уважително, без да обиждат опонента си. 
Според мнения на читатели, освен историята на популярния и противоречив човек, книгата за Стефан Данаилов дава и представа за времето. Не съм си мислел за това докато пишех, призна авторът. Но поясни, че в последните години паметта е значима тема за него. „Да споделяш спомените си е феномен. Живеем във време на безпаметност, но имаме щастието да сме свидетели на личности, които публично пишеха своите биографии. Хората, за които си спомняме, бележат животи“, каза Тошев. И изрази радост, че 31-вият театрален фестивал „Варненско лято“, освен за Стефан Данаилов, припомня и за режисьорката Юлия Огнянова с изложба, експонирана в сградата на Драматичния театър.