Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход от България през граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Оряхово“, „Дуранкулак“ и „Кардам“. Това съобщават от МВР на своя уеб сайт.
Поради монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.
Трафикът е интензивен на  ГКПП „Кулата" за товарни автомобили на изход. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от МВР.
Интензивен е трафикът за товарни автомобили и на ГКПП „Калотина". Поради строително-монтажни дейности в зоната на пункта се налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението, което може да удължи времето за преминаване.
Преминаването през пунктовете с Република Северна Македония и с Република Турция е нормално.