Вокалисти от цялата страна ще се качат на една сцена с някои от най-значимите български джаз музиканти в третото издание на „Един джаз ден“, съобщават организаторите.
Музикалният празник ще открие джаз примата Мими Николова. Събитието на 25 юни е със свободен  вход на лятната естрада в Борисова градина.
Организатор е Даниела Станкова – основател и директор на училището за певци D Stars, чиито възпитаници ще излязат на сцената заедно с ученици от НМУ „Любомир Пипков“ (гр. София), НУМТИ „Добрин Петков“ (гр. Пловдив), НУМСИ „Христина Морфова“ (гр. Стара Загора), НУИ „Панайот Пипков“ (гр. Плевен) и ЧПГСИ “Акатамус” (гр. София).
Те ще изпълнят емблематични песни от българската джаз музика, както и джаз стандарти в четири концерта, в съпровода на младите инструменталисти Калина Андреева – контрабас, Георги Ангелов – тромбон, и Александрос Красидис – саксофон. Те ще музицират с джаз доайените Калин Жечев – пиано, Атанас Попов – ударни, и Тодор Бакърджиев – тромпет.
Три работилници са част от програмата на „Един джаз ден“. С танците в стил Latin Jazz участници и публика ще запознае хореографът Петър Герзилов, по импровизация в ансамбъл и пеене в кръг с тях ще работят вокалистите Весела Морова и Константин Бейков от Spectrum Vocal Band, а в техниката на суинг танците ще обучават основателят на Lindy Hop Bulgaria – Явор Кунчев и Соня Кутищева.
/ДД