Депутатите започнаха работа с обсъждане на проект на решение за прекратяване на Споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.  
Тази точка е включена в дневния ред по предложение на ПГ на „Възраждане“. Споразумението, подписано през 2006 г., е свързано със съвместното ползване с американски военни на четири военни бази у нас. 
Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи могат да предлагат точки в програмата за деня, които се разглеждат по същество.
От ПГ на ДПС са предложили парламентът да разгледа на първо четене изменения в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, а от „БСП за България“ – на първо четене изменения в Кодекса на труда, свързани с размера на минималната работна заплата. 
Приетата тази сутрин програма за седмицата предвижда днес депутатите да разгледат и проекторешение за промяна в състава на Комисията по конституционни въпроси, внесено от председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ.   
Първа точка в четвъртък ще бъде внесеният от служебния кабинет проект на решение за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, за извършване на разходи и за предоставяне на трансфери. 
В петък като първа точка депутатите ще разгледат проект на решение за възлагане на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред "Централен депозитар" АД по вписване на безналичните акции от Община Варна в полза на държавата от капитала на "Международен панаир Пловдив“.