Новоизбраният министър на иновациите и растежа Милена Стойчева прие поста от служебния министър Александър Пулев на официална церемония в министерството, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 
“Ставайки държавник, променям ролята си, но мисията остава същата. Включвам се в това правителство с ясното съзнание за ключовия исторически момент, в който се намира страната ни. Вярвам, че с опита си ще помогна духът на сътрудничество и отворено мислене да "зарази“ още по-широко България", заяви министър Стойчева. Според нея имаме потенциал за позициониране на България като страна на новото поколение дълбоки иновации, силна предприемаческа и старт-ъп култура, и интелектуален и изследователски капацитет, който може чрез комерсиализация да повиши конкурентноспособността на икономиката. “Ще работим страната ни да бъде щастливо място, пълно с предприемчиви и икономически овластени хора”, отбеляза Милена Стойчева.
"Благодаря за сърцатата работа на целия екип на Министерството на иновациите и растежа, че работиха за хората на България! Оставяме активиран ресурс от 820 млн. лв. под формата на отворени за кандидатстване от предприятията процедури по Плана за възстановяване, което е 82 % от целия ресурс по линия на МИР, и старт на най-голямата индустриална зона на Балканите – "Доброславци" – със специализация в аутомотив сектора. Пожелавам ви успех“, обърна се Александър Пулев към Стойчева.
Днес с три решения Народното събрание избра министър-председател, структура и състав на редовно правителство, след десет месеца управление на служебни кабинети. Министрите от новия кабинет положиха клетва.