Преди малко станахме свидетели на най-неморалното и безпринципно правителство, гласувано след 1989 година. В него победи любовта – любовта към властта на влюбените крадци - от една страна, и влюбените лъжци - от друга. Това каза лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов във видеообръщение, публикувано на фейсбук страницата му.
По думите му „това е нова ротационна поза 69, с която може да участваме като български политически принос към Кама сутра“ и тази любовна поза, както и да я ротираш, е все едно и също. Имаме правителство, в което министрите предварително се съгласиха да уволняват и назначават незаконно в държавната администрация, да заобикалят изискванията на еврозоната и Шенген, да си направят собствено МВР, за да им е удобно за местните избори, и да пазят имунитета на Бойко Борисов, и да не нападат ДПС, коментира Трифонов. 
Той добави, че има политически партии като ГЕРБ и ДПС, които са легитимирали подобен неморален кабинет със своите гласове. Дори не знам кое е по-отвратително – да си крадец и лъжец или да си такъв, който дава властта на крадци и лъжци, каза още лидерът на ИТН. Според него всъщност днес "моделът ГЕРБ се е разраснал със своя нов клон в Харвард и малко подрязано клонче, ашладисано на плажа в Росенец". Новоизбрани министри, подписали се с кръв да нарушават закона в името на властта, добавя Трифонов.
„Уважаеми сънародници, това е първото правителство в демократичната ни история, което всеки нормален човек би искал да свали още на другия ден. Оставка“, казва още Слави Трифонов.