В Окръжния съд - Плевен започна дело за убийството на 44-годишен мъж в село Еница, община Кнежа. Състояло се е разпоредително заседание, на което е взето решение то да бъде гледано по общия ред. Това съобщи Ина Минкова от пресцентъра на Съдебната палата. 
Обвиняемите са братя от ромски произход с инициали И.Р.А. и А.Р.А. Поради големия брой свидетели, които ще трябва да бъдат разпитани, са насрочени две дати за нови заседания – 16 юни и 10 юли, посочи Минкова.
БТА припомня, че убийството бе извършено на 26 юли миналата година. 44-годишният Валери Р. бил в заведение в селото, когато направил забележка на други двама посетители за неприлично поведение. Те са изведени от собственика и 44-годишния, но по-късно се връщат с още трима мъже от съседно село. Възниква скандал пред заведението, при който Валери Р. е намушкан с нож и умира от раните си. 
Престъплението, по което са обвинени двамата братя, е по чл.116, ал.1, т.6, вр. чл.115, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс. Наказанието, което могат да получат, ако бъдат признати за виновни, е "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, уточни Минкова.