За седми пореден път Центърът за работа с деца (ЦРД) в Разград поощри и отличи най-изявените си възпитаници, които са постигнали високи успехи в своята област на национални и международни конкурси, и доказали своите умения, усилия и постоянство, като раздаде годишните си награди. Церемонията по връчването на отличията се състоя в градинката пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров”.  
За постигнатите си високи резултати през учебната година грамоти получиха 19 таланти, обучаващи се в различните школи и клубове на ЦРД. Директорът на Центъра Даниела Куртева приветства учениците за постиженията им през изминалата учебна година. Тя пожела на всички щастливо и незабравимо лято, а на абитуриентите да следват смело мечтите си и един ден, реализирали се успешно в избраната от тях сфера, да се завърнат в родния град. 
Традиционно Центърът отличи и тази година с плакети възпитаниците на Центъра, които завършват средното си образование. Призовете си шестте абитуриенти получиха от зам.-кмета Добрин Добрев. Той поздрави преподавателите в ЦРД за това, което правят, и им пожела да съберат сили и през следващата учебна година още повече деца да се възползват от заниманията в извънучилищното звено. 
Ръководителят на мажоретките Емилия Борисова съобщи в края на тържеството добрата новина, че Градски мажоретен състав е поканен да участва в националния отбор на мажоретките на България и ще представя страната на Европейско първенство. 
В празничната програма със свои изпълнения участваха част от най-малките възпитаници на ЦРД: певците от групите „Веселите глухарчета Джуниър” и „Веселите глухарчета” от Школата по поп пеене, както и най-малките мажоретки от Градския мажоретен състав.