"България в ЕС през 2023 г. – реформи и борба с дезинформацията" е темата на семинар за журналисти, който ще се състои в Бургас на 12 и 13 юни. Информацията е от Представителството на Европейската комисия в България.  Оттам уточняват, че традиционна цел на регионалните семинари на Представителството е да запознаят представителите на медиите с актуални теми от дневния ред на Европейския съюз, които пряко засягат българските граждани.
Събитието в Бургас ще бъде открито от Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.
Механизмът за възстановяване и устойчивост и националният план на България, енергийните решения във връзка с плана REPowerEU, преходът към въглеродно неутрална енергетика, пътят на България към еврозоната, борбата с дезинформацията ще бъдат сред темите на обсъждане с експерти на Европейската комисия от Представителството в София и гост-лектори.
В борбата с дезинформацията и разпространението на фалшиви новини Европейската комисия и Представителството в България провеждат редица действия и инициативи.