Въвежда се временна организация на движението в района на улица “Генерал Радецки” в Казанлък поради подмяна на водопроводна мрежа по проект на “Водоснабдяване и канализация” (ВиК) ЕООД – Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. Поетапно ще бъдат затваряни участъци от улицата, в зависимост от етапа на строително-монтажните дейности. Промените ще важат от днес до 27 юни в часовете от 8:00 до 17:00.
Забраната за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства важи за участъците от кръстовището на улица “Генерал Радецки” с улица “Тюлбенска” до кръстовището с улицата от западната страна на Многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Христо Стамболски”.
Въведен е временен режим на движение на пътни превозни средства по обходните булеварди и улици към съществуващата улична мрежа в Казанлък, посочват от администрацията. За времето на ВиК ремонта пътуващите по градска линия №1 ще могат да използват близките до улица “Генерал Радецки” спирки на булевардите “Никола Петков” и “Александър Батемберг” и на улица “Любомир Кабакчиев”. 
Както БТА информира, на места в Казанлък започна възстановяването на пътните настилки след изпълнението на мащабния проект. По време на информационна среща на ВиК – Стара Загора, състояла се в края на януари т.г., от дружеството увериха, че проектът „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособена територия, обслужвана от „ВиК" ЕООД Стара Загора", с подобект „Реконструкция на вътрешно разпределителната водопроводна мрежа на град Казанлък в три зони", който ВиК изпълнява по Оперативната програма „Околна среда“ 2014-2020, ще бъде завършен в срок. От дружеството коментираха още, че в срок до юни т.г. ще завършат всички дейности в Казанлък, включително и асфалтирането на изкопите.